Nieuwe subclubs

Begin juni heb ik gevraagd naar jullie belangstelling voor nieuwe subclubs. De meeste respondenten hadden belangstelling voor een Museum club, maar ook was er belangstelling voor een Auto- en een Filmclub. Voor een Boekenclub bleek niemand belangstelling te hebben.

De autoclub gaat er absoluut komen: Jules Boelens en Cyrus Kharas zijn bereid om na het succes van hun autorally in mei, in het najaar te starten met een reguliere subclub. Ze denken er bijvoorbeeld over om de Gallery van Nico Aaldering in Brummen, waar veel prachtige klassiekers staan, te gaan bezoeken. Tegen die tijd zullen zij op de SJH-website en per email iedereen informeren over lidmaatschap en programma van de startende autoclub.

Jules Boelens heeft overigens meer pijlen op zijn boog. Samen met Ton Samwel startte hij het lunchgenootschap voor alleenstaande leden en samen met Cyrus Kharas een wijnstudie genootschap voor een beperkt aantal leden.

Een Museum- en een Filmclub moeten nog in de steigers worden gezet. Dat is een gezamenlijke klus voor alle belangstellenden. Graag nodig ik iedereen die belangstelling heeft voor (een van) deze clubs en zich nog niet gemeld heeft, om dat vóór 1 juli te doen via een email aan mij. Begin juli gaan dan datumbriefjes rond om een bijeenkomst te plannen waarin de opzet van de subclub wordt besproken en waar, naar wij hopen, tenminste twee leden bereid worden gevonden om de organisatie op zich te nemen. Een van de gespreksonderwerpen op die bijeenkomsten is zonder twijfel of ook partners lid kunnen worden van de subclub. En bij de filmclub zal ook de vraag of we films op een scherm in de Sociëteit bekijken of dat we samenwerking zoeken met het Brinktheater, besproken moeten worden.

Tenslotte: bijgaand (en op de website) de eerste versie van de evenementen-kalender tweede helft 2022. Ik kijk uit naar evenementen van een of meer nieuwe subclubs voor de volgende versie.

Vriendelijke groet,
Rombout van der Hulst

Ook interessant